Jag trodde...


...
jag hade fel

Overkligt

Det enda jag kan få fram är overkligt. Kommer jag gråta? Skratta? Hoppa? Bli stum? Många frågor och hur jag än letar så inte ett enda svar på den frågan. Imorgon när klockan slår 10:45 kommer snubbarna från Australien att landa. Ett år sedan sist, det är vad som gör det overkligt. Känslan av att de kommer till Sverige igen...
Jag är så glad, så sprallig, så tårfylld på samma gång.... på samma gång som jag är så ledsen för dem båda. De lämnar nära&kära där, de lämnar sist liv de båda verkade älska och får komma hem till kyliga Sverige. Jag slår vad om att båda är glada för det, det finns nära och kära här med. Men mina känslor visa medkänsla och jag kan inta styra över det.
Det är precis som när människor säger "jag önskar honom/henne helvetet" hur arg, ledsen eller besviken jag än skulle vara så skulle jag aldrig kunna säga så. Jag kan säga "Han/hon är äcklig" det är det värsta som kommer ur min mun men jag hoppas ändå att personen är lycklig och mår bra. Det är tur det, jag går inte och är arg i "onödan" .... Jag hoppas därför med hela mitt hjärta att båda ser fram emot att komma hem och inte längtar tillbaka för mycket. Att både marko och niklas trivs helt enkelt... annars kommer jag att bli förkrossad på insidan, det vet jag. Så är det!

10:45 wow!

Intressant?

Njää inte riktigt. Att titta på en ros och studera den är mer intressant än att läsa om Grekland och dess historia. Fy för historia, det må vara det värsta ämnet jag vet! Och ändå måste jag få godkänt i kursen för att kunna följa min vilja och framtid dvs att söka till polishögskolan när jag är 20 år... hihi :) fan för historia!
Ärligt talat så är det svårt svårt svårt och ännu lite svårare. Jag ska söka studiehjälp i skolan för historia - ÄRLIGT, det går inte att klara på egen hand! Haha

Hälsningar från en frustrerad Amanda

1:a Advent!

Tiden bara rullar på... gud så härligt! Och alla vet vad första advent betyder... fyra veckor kvar till JULAFTON. Förresten, inte har det pratats mycket om julkalendern i år?! Visst börjar den sändas imorgon? Hmm konstigt.

Jag har ganska nyss kommit hem från julmarknaden som verkligen inte gick bra idag. Helt ok. Nästa gång ska jag ta med mig Happy Socks - kom förbi då era tokglada strumpvänner! ;) Men helt okej gick det... det var trots allt -10 grader vilket får mig att tro att folk sökte värmen så mycket som. Vem vill då ha en frusen lussebulle? För jag lovar dig att de var frusna... jag menar -10 grader, vad är det i frysten? -18 väl? Inte så stor skillnad. Kalla var krakarna :( Jag har hunnit vara hemma en stund men nu bränner det jättemycket på mina kinder. HÄRLIGA VINTER! Som jag frös idag men ack så underbart ändå! Wiwiwi...
Och dessutom har jag gjort en god god gärning idag. Jag skickade med Tilla, pepparkakor och 10 lussebullar till pappa trots att vi inte har haft kontakt på ett år. Det tycker jag var riktigt bra och snällt gjort av mig :) säger ingen annan det så säger jag det haha!

1:A ADVENT FÖRSTÅR NI?!? :)

WOHO, nöjd!

Visst vet jag att jag minskat i kilo men att jag minskat så mycket runt midjan, inressant!
Glad blir man över fina resultat... för min del från 90 cm midjemått i sommras till dagens 85 cm i midjemått. :)

Nu ska jag göra en riktigt rolig uppgift eller intressant kanske är ett mer rätt ord.
Jag ska arbeta med min Religions uppgift som handlar kring otrohet. Och bara så att ni vet så enligt mig är det inte tillåtet under några omständigheter. Otrohet för mig säger mig att det finns klara brister i förhållander och då kan man lika gärna avsluta sitt förhållande och gå vidare. Genom otrohet sårar man endast den andra partnern. Och ännu värre är otrothet när en hel familj i inblandad - Tänkbart: du sårar inte en, du sårar alla!

Ciiiiaaao!


Idag mår jag bra

Fjärde dagen på medicineringen och det känns otroligt bra. Dock vet jag att nu kan det endast väntas 14 dagar av full nedstämdhet - men det är inte säkert! Jag känner i alla fall mig så mycket gladare och ork har jag... massor av ork till fritid, inte skolan än men det kommer. Jag sover på nätterna :D... jag har fortfarande svårt att somna men inte jämfört med när jag somnade fyra på nätterna och nu klockan ett. När jag somnar sover jag i alla fall bra, lagom nedsövd och lagom mycket. När klockan ringde vid sex imorse så flög jag nästan upp ur sängen, vilken underbar känsla! Jisses! :) ... psykologi uggiften avklarad oh mään it feels good! Och jag pluggade historia i mängder igår. Nöjd tjej helt enkelt!

Idag består dagen av mys med Mikis, stockholmsmys! Wippihoo :) därefter kör vi vidare på en myskväll.
Imorgon hörrni, då blir det till att julpynta massor! Och på söndag är det julmarknaden som gäller :) nice nice...
Jag måste gå till banken idag och växla pengar till växelkassan på söndag. På tal om planering och dagar så värmde jag mina skor i ugnen imorse, detta låter som om jag tänkte att det skulle vara varma när jag gick ut men icke! Jag värmde dem i omgångar om 2-3 minuter och sedan gick jag i dem i 4 minuter och in igen... där av sägs det att skorna ska bli mjuka och forma sig efter foten = inga skavsår. Jag återkommer med resultat! 80 grader, 2-3 minuter. Skinnskor of course.
Igår beställde jag Uggs också, sandfärgade långa :) det har jag velat gjort länge men aldrig gjort. Det roligaste är att jag och Mikis kommer bli lookalikes då båda har en Boomerang jacka och (snart) sandfärgade Uggs.



Ha en fin dag!! :)
/Amanda

Har roligare saker för mig än att plugga...

Damn, jag kommer bli snygg som vuxen ;) höhö

MyHeritage: Släktträd - Släktforskning - Celebs


Snygging!

Titta vilken fin tatuering min pojke har gjort! Inte för att han är min, fast lite min Niklas och jag gillar att säga det :) muhaha. Fin har han gjort sig till sin hemkomst som är på tisdag, pirripirr! Jag kommer att bli så glad och chokad. Glad är jag redan! Tatueringen är verkligen jättesöt - jag säger söt men fin kanske låter bättre?



** Det finns en tatuering nummer två (ny, annars blir det nr 3) men han sa inte vilken det var, jag gissar på att jag vet vilken där är men jag delar inte med mig den. Så 100 % säker är jag inte, men en nummer två finns det... tjusigt! :)
(Jag skulle aldrig passa i tatueringar, haha! Tur det för det ser ut att göra något fruktansvärt ont)

Ändrade planer

Kanske firas julafton i Sverige eller blir det Spanien för första gången? Det är frågan.
Mamma har alltid velat haft med sig någon av sina döttrar ner, och jag är den som velade mest och längst. I princip var det ingen annan som ens tänkte tanken haha. Hur som helst så vill mamma så gärna att jag följer med ner ändå... så idag har vi desperat kollat billiga flygbiljetter. Och tro det eller ej! Men hyggliga priser finns än. Jag kommer så klart hem till Nyår igen, don't you worry!

Tråkigt men underbart så ska jag, mina syskon, mamma och mormor till Sandhamn nästa söndag för julmarknad och julbord. Det är nämligen så att min mamsing fyller 50 år nästa måndag :) Stor dam. Det tråkiga är att julmarknaderna jag kommer att stå på är fyra söndagar och just den andra, vilket är nästa söndag, är den bästa och ger mest försäljning. Så lite ledsen över det är jag. Men det är klart att min familj kommer i första hand, utan tvekan och tvivel!

Nu ska jag verkligen försöka ta tag i min Psykologi och Historia. Båda ämnena är faktiskt svåra... psykologin kan bero på min lärare. Men helt enkelt är det inte ändå..



Hoppas att ni får en fin dag! :)
& en liten bild för roliga blogg. Fjortisstämpel på mig idag känner jag. Men so what!! ;)

Domedagen är kommen

Idag medicineras jag och det enda jag kan känna är olycka. Det ska inte behöva bli såhär...
Eftersom jag är så pass dålig igen så kommer närvaron i skolan att stiga tyvärr och jag kommer befinna mig på något ställe där jag kan vara lat eller springades med en dammvippa i handen eller mest troligt i köket med mjöliga händer, om ni nu skulle få för er att leta efter mig ;)
I två veckor framöver kommer mina känslor spela spratt och jag är jättenervös. Det blir alltså bara värre i en 14 dagars period. Jag hoppas verkligen att jag kan tackla det bra då Niklas och Marko kommer hem nästa vecka... pirripirr :) egentligen behöver jag inte oroa mig ett dugg... allting löser sig.

Så Amanda är nervös, nedstämd, otrevlig osv osv... men hon är även den där fina Amanda som är glad, fnissig och helt knasig - det har Mikis sagt. Knasknasknasknas...
Förresten så ska jag få följa med mamma till Gimo på onsdag. Hon ska hålla föredrag och jag får äran att övningsköra :) jag gillar min mamma, mycket!

TIPS! Se filmen: I skuggan av värmen
Crazy bananas fin film... jag skapade floder i sängen - vilken talang!

Hjärtattack!

Här sitter vi och förälskar oss i Eminem, vilken pudding. Sjukt j*vla porrig... osv osv.
Så kommer det upp "vad heter han på riktigt?" hmm ... hej wikipedia. Marshall Bruce Mathers III, född 1972!!!! WHAT THE HECK?!?! Han är snart 40 bast... förstår ni ????  38 ÅR! Hela min dröm gick nyss i splitter.... fi faan!

Äntliiiiigen....

På min, Tilla & Affes morgonpromenad fann vi en affär (som jag redan visste fanns) där jag hittade hela dinkelkorn. SOM jag letat. Lycka! Nu kan jag äntligen baka mina GI-frallor, wiiipho!
För övrigt så har jag en fuskdag idag, vilket jag å andra sidan haft sedan fredags kväll. Men är inte humöret med mig så är heller inte hjärnan det och då gör jag som jag vill, punkt slut.

Kollar just nu på Idol reprisen och jisses vad jag irriterar mig på Laila - waaah!
Snart ska jag i väg till jobbet. Och hemma är jag ikväll klockan halv åtta. Då ska jag få mysa med MikisPikisPö!

.Love.


Passion


Helt ärligt, hur sexig är inte det här?!
Jag drömmer mig bort när jag tittar på videon och känner känslora. MUMS!


Kärlek,kärlek... ge mig äkta kärlek!

Snart är julen här... på riktigt


37 nätter
865 timmar
51 936 minuter
...kvar till julafton!

Julklappstips!
* Doftljus - Amber & Rose Fondant
* Spa
* Påslakan
* Smink & nagellack
(varför inte köpa till en liten nagelblåsapare? Googla Blåsapa)
* Bagagevåg (grym, om du känner någon ska iväg på äventyr med flygplan)
* Smycken
* Heminredning
* Parfym
* Kläder * Underkläder
* Upplevelse för två
* Hårstyling
* Gillar han/hon att sjunga? Spela in en skiva!
* Morgonrock + tofflor
* WiFi personvåg - härligt med rutiner! Bra koll på hälsan och livet.
* USB-koppvärmare. Perfekt till kontorsnissen!
* Automatisk matskål. För den som tänker på sin familjevän!
-----------
På tal om julklappar så såg jag den roligaste här om dagen, nämligen ett HUNDPARAPLY. Tänk dig att komma gåendes mitt bland allt folk med ett paraply för sig själv och ett för hunden, haha! http://www.coolstuff.se/Hundparaply


Årets första smygbakning


Idag tjyvstartade jag med att göra mina livs första GI-lussebullar. Och helt ärligt så är jag supernöjd över resultatet. Jag förväntade mig inte  goda smaskiga lussebullar med socker och mycket smak. Men detta steg över mina förväntningar, dock inte mycket söt smak med lussebullarna smakade precis som vanligt bortsett att dem var utan socker :) jag kan leva på dem tills julafton... hihi.

Utöver det så blev Sebba sugen på pepparkakor och köpte därför färdig pepparkaksdeg - och hur kul kan inte det bli?
Jag gjorde gubbe Sebastian och tand Amanda. Sebastian skrev med omsorg Amanda + tre hjärtan. Han brände dessutom pepparkakorna... menas det tvärtemot "jag tycker om dig" då? ;) Tanken var i alla fall fin och det är den som räknas.

  

Nu far jag till Älvsjö

I denna klädsel...
Det blir lite roligare att läsa och titta in här med bilder :) Förresten så köpte jag tröjan för ett år sen ungefär och jag har aldrig använt den. Så vi får se som denna dag som en speciell dag då jag tycker att jag kan ha den helt plötsligt ;)
Nu ska jag bara slänga i mig något att äta... krångligt när det ska vara fort ch GI. Därefter ska jag ta mig till Älvsjö - senare än resten av klassen hehe..

KRAM!

Lycka

Nästa söndag är det officiellt jul, vad glad jag blir!!!
Jag har ägnat 40 minuter åt att göra en vinterlista på Spotify :) wipihoo!

**Ikväll har jag varit på Harry Potter och den var verkligen verkligen bra, den bästa av dem alla. Sevärd till 100 % helt enkelt. Mycket skratt från min sida dessutom. Klockren film...**

Jag ser fram emot morgondagen mycket, då jag ska börja min dag på SACO-mässan i Älvsjö och därefter åka hem för att baka årets första lussebullar. Jag brukar inte tjuvstarta men läget är så att jag kommer stå på Sigtunas julmarknad nu i fyra söndagar (från och med den 28 november). Imorgon måste jag alltså baka GI-lussebullar vilket jag aldrig gjort tidigare. Är bullarna äckliga så måste jag leta efter ett nytt recept, men jag tror nog att jag kommer klara mig finnemang! :)

Nu ska jag bestämt somna!
Kramar till er

Träning på träning

Hur mycket träningsvärk har man om man inte ens kan nysa? Och knappt ta sig upp ur sängen på morgnarna. Mycket huh? Är jag otränad eller är jag ortränad? :)... skönt att veta att jag gjort någon nytta med kroppen i alla fall.

Pysselfia

För att komma av min sova för-/eftermiddag så gjorde jag mig aktiv hemma. Och hur intressant och roligt är inte matlagning och bakning? (Jag utesluter Emmsson från att svara på denna fråga) - kul att jag var på väg att skriva uteslutar och tyckte det lät riktigt bra... ;)

Här är i alla fall min bok med mattips, alltid bra att ha till hands. Speciellt de dagar och veckor fantasin har sprungit bort.


Don't touch me!

Haha, ni vet när man kan bli sådär riktigt irriterad? - Det hände mig idag!

Jag var på väg hem från skolan, tidigt och bra. Riktigt glad och på bra humör var jag också. Sista bytet till buss 570 så hoppar det efter några busshållsplatser på en tant, när hon sätter sig hoppar hon på mig.. hon snuddar mig inte bara eller vi kan väl säga att hon snuddar mig bra mycket. Inte nog med det så luktade hon äcklig tantparfym (utländsk variant), och för att inte tala om hennes gubbe som satte sig på sätena framför... Japp ni hörde rätt! Sätena, mitt i bara, trots att det var mycket folk. "Idiot" känner jag då! Men till slut går detta par av och då kommer det någon busshållsplats senare på en ny människa. Denna gång en dam som jag tyckte såg riktigt fet ut till en början men vi kallar henne endast tjock. Hon var allmänt ofräsch och kunde inte hålla sig till sin sida av här-går-gränsen-mellan-sätena!
EN TILL...
för att inte tala om igår när jag satt på tåget och en dam dykte upp, hon såg riktigt psykiskt sjuk ut men pratade normalt. Äckligt hår, underläppen bara hängde och hon hade en ansiktsuttryck som om hon sett någonting overkligt utanför fönstret. Och av att se en sådan (förlåt) men värdelös människa, som ser ut att gett upp hoppet på allt, får mig att må illa.

Usch, lite taskig lät jag... men visst får man bli riktigt irriterad ibland?! Just nu skrattar jag endast åt det.

Dagens frukost

Det finns ett stort antal som tycker att det är "töntigt?" att lägga upp bilder på det man äter. Och till viss del kan jag hålla med. Men personligen tycker jag att det är roligt samtidigt som det hjälper mig att se det goda nyttiga! Heja GI!!!



Äggröra med ost. Parmaskinka. 1 Apelsin
+ vatten & kaffe (betyg 10/10 - riktigt gott med salt på morgonen)


En tisdagskväll

Jag har bestämt mig för att vara en öppen person, visserligen har jag alltid varit det... men jag känner mer att, varför ska jag ljuga om vem jag är? Sanningen är den att jag är jag och jag har stora brister. Jag lider av kroniska depressioner och ska inom kort om-medicineras för ny serotoninhöjande medicin. Utöver det så ska jag framöver börja på KBT - kognitiv beteende terapi. Och ja, jag skäms! Fruktansvärt mycket. Men jag lika väl som mina nära vänner måste acceptera att jag har en obalans i kroppen. Kunde jag ändra på det så skulle jag göra det, men min vilja och min styrelseförmåga kan inte ändra på det, tyvärr. Så hej, här är jag!

Det var jobbigt att skriva men jag måste ärligt talat acceptera att det är så mitt liv ser ut. Mina vänner har fått lära sig att bli tillfälligt utestängda och den ångesten jag får för det är någonting som sliter i min själ dagligen. Men det är ingenting jag gör med vilja.... jag ska i alla fall få hjälp och allting kommer att bli bättre :) *hoppas jag ;) det är hoppet jag lever på just nu*


Just NU! sitter jag med en ansiktsmask och har precis gjort min första egna självinbakade fläta, Mikis visade mig *skön brud förövrigt*, och ja... jag kan inte påstå att min är lika snygg som hennes men träning ger färdighet!!
Imorgon är det nationella prov i svenska B del 2 (skriftliga i 5 timmar) och jag orkar det inte alls, usch, en känsla säger att jag kommer att stupa på provet men tack till min vilja så tar jag mig dit och gör det dumma provet! :) Här är jag & jag bjuden på denna grymma bild.

Äööuh vad skulle jag mer skriva JO... imorgon ska jag ge er lite julklappstips ;) jag har kommit på några smaskiga bra faktiskt.




Pånyttfödd

Ja, jag har raderat alla tidigare inlägg.
Jag tror att alla kan komma till känslan "bort med det gamla, in med det nya" och precis så känner jag nu. Jag vill inte ens tänka på det förflutna längre och det beror mycket på jobbiga besked och rent utav ett jobbigt 2010.

RSS 2.0